09. august 2022 - 07:05Heste og ponyer 

Heste.jpg

Lørdag den 20. juni 2020 afholdes MidtWest Farmshow for 15. gang på  dyrskuepladsen i Skive. Til at bedømme heste og ponyer vil der som altid være et godt og kvalificeret dommerteam. Og igen i år vil der være mange flotte ærespræmier at konkurrere om. Igen i år vil der være mulighed for at udstille både Fritids- og Avlsheste.

 
Fritidsheste:
Fritidsheste er heste uden stamtavle som bedømmes på samme måde som avlshestene dvs. de mønstres foran dommeren på en trekant bane. Fritidshestene kan blive delt op i en pony og heste gruppe, hvis der er mange tilmeldte. Fritidsheste kan ikke deltage i konkurrencen om skuets bedste hest, men i stedet kåres skuets bedste fritidshest. Fritidshestene kan på ligefod med avlshestene deltage i mønstrings og agility konkurrencer på pladsen.
 
Avlsheste:
For at deltage i avlsbedømmelse, skal din hest/pony have stamtavle. Hestens familie skal som minimum kunne føres tre led tilbage. Hesten kan tidligst deltage i bedømmelsen når den er et år. 
 
Avlsheste kan fremstilles i følgende hold:
 
 1. Hingste 4 år og derover * 6. Goldhopper
 2. Hingste 3 år * 7. Hopper 3 år
 3. Hingste 2 år 8. Hopper 2 år
 4. Hingste 1 år 9. Hopper 1 år
 5. Følhopper med føl ved siden 
10. Hoppefamilier/familiesamling
       eller synligt dræftige 11. Vallakker
* Hingste der udstilles i hold 1 og 2, skal være avlsgodkendte.
 
Sundhedsregler
Vi anbefaler, at hestene er vaccineret mod influenza, men det er ikke noget krav. Gældende sundhedsregler kan ses her.
 
Udstillerne skal underskrive en erklæring om, at der på de udstillede hestes opstaldningsplads ikke er konstateret smitsomme sygdomme inden for de sidste 3 måneder frem til og med udstillingsdagen.
 
Mønstringskonkurrence:
Hesten mønstres/fremvises på en trekantbane efter nærmere fastsatte regler. Hesten skal have trense/hovedtøj på og fremvises ved hånden. Hesten skal vises i skridt og trav og skal stilles foran dommeren. I vurderingen indgår blandt andet også hestens velplejethed og mønstrerens optræden. Deltagerne deles i junior op til og med 16 år og senior fra 17 og opefter. Tilmelding til mønstringskonkurrencen foregår sammen med tilmelding til udstillingen.
 
Agilitykonkurrence:
Der er mulighed for at deltage i en agility konkurrence om eftermiddagen. Der vil være forhindringer som passer til små ponyer og andre til store heste. Deltagerne deles i junior op til og med 16 år og senior fra 17 og opefter. Tilmelding til agilitykonkurrencen foregår sammen med tilmelding til udstillingen.
 
Pris, tilmelding mv.:
Prisen for både fritidsheste og avlsheste er 160,- kr. pr. dyr + moms.
I tilmeldingsgebyret er medregnet det antal adgangsbilletter, som svarer til antallet af tilmeldte dyr. Ekstra adgangsbilletter kan bestilles i forbindelse med tilmeldingen.
Vælger du at afmelde tilmeldte dyr efter tilmeldingsfristens udløb, betales tilmeldingsgebyret ikke retur.
 
Sidste tilmeldingsfrist er søndag den 17. maj 2020
 
På pladsen vil der også være 4H/børnedyrskue, børneaktiviteter, udstillingerog underholdende arrangementer for hele familien.
 
Spørgsmål om udstilling af heste og ponyer på MidtWest Farmshow rettet til: Susanne Dahl Kjærgaard på tlf. 22449507, e-mail:
susanne@stutteri-brois.dk eller Mette Skov Johansen på tlf. 30127724.
 
 
 

Online tilmelding Fritidsheste     (UDEN STAMTAVLE - GRØNT HESTEPAS)

 

Online tilmelding Avlsheste         (MED STAMTAVLE)